Direct emissievrij op weg? Bekijk de voorraad!

StreetScooter Nederland heeft de eerste gecertificeerde EV-Specialisten

Wat speelt er allemaal op het gebied van wet- en regelgeving? En hoe zit het met fiscale voordelen? Iedereen die zich oriënteert op de mogelijkheden van elektrisch rijden wil antwoorden op dit soort vragen. StreetScooter Nederland streeft steeds naar kennisbevordering en wil haar klanten in elke stap naar elektrisch rijden begeleiden. Om dit proces te optimaliseren hebben de adviseurs van StreetScooter Nederland, als eerste in Nederland, het certificaat EV-Specialist behaald. Een logische stap, omdat het alle kennis bundelt.

De adviseurs van StreetScooter Nederland hebben als eerste in Nederland met succes de opleiding tot EV-Specialist doorlopen en het examen EV-Specialist van de Stichting Vakkennis Mobiliteit afgelegd. In de training komen onder meer fiscale voordelen, oplaadmogelijkheden en accutechniek aan bod. “In de praktijk merken we dat er bij de klant nog erg veel onduidelijkheid bestaat over elektrisch rijden”, zegt Jos Bluekens, verkoopadviseur E-mobiliteit bij StreetScooter Nederland. “Wij hebben veel kennis van E-mobiliteit in huis, maar zoeken de breedte in ons advies. Onze klanten mogen van ons verwachten dat zij, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving, up-to-date informatie krijgen.” Manager Aftersales Bastiaan Stokman van StreetScooter Nederland vult aan: “Juist omdat E-mobiliteit snel groeit en met name subsidieregelingen veranderen, is het zaak de kennis op peil te houden.” Ook Wijnand Derkman van StreetScooter Nederland partner Nijwa Groep is enthousiast: “De opleiding behandelt hele spectrum rond de elektrische bedrijfswagen.”

EV-partner in alle facetten

StreetScooter Nederland streeft ernaar zijn klanten in hun overstap naar elektrisch rijden in iedere stap te begeleiden. De elektrische bedrijfswagen voor 100% emissievrij last-mile transport brengt de toekomst van schone stadslogistiek vandaag op de weg. De emissievrije oplossing wordt gebruiksklaar aangeboden voor tal van toepassingen in het emissievrije stadslogistiek, zoals pakketbezorging, geconditioneerd transport van levensmiddelen, horecadistributie, de bouw, servicewerkzaamheden, groenvoorziening en het ophalen van vuilnis. StreetScooter Nederland streeft ernaar zijn klanten in hun overstap naar elektrisch rijden in iedere stap te begeleiden.

Over Stichting Vakkennis Mobiliteit

De Stichting Vakkennis Mobiliteit heeft als doel om de specifieke vakkennis over elektrische auto’s bij mobiliteitsprofessionals te borgen. Naast technische aspecten komen in de examens ook zaken als de basisprincipes van elektrotechniek, beleidsmaatregelen en fiscale maatregelen aan bod. Voorzitter Jan Rolleman van SVKM: “Met onze examencommissie hebben wij de afgelopen tijd hard gewerkt aan adequate eindtermen die alle thema’s afdekken die een EV-Specialist moet beheersen. Dat zijn nogal wat onderwerpen. Daarom alle lof voor deze groep van StreetScooter Nederland. Ze hebben hard gewerkt om dit examen met succes af te kunnen leggen. Wij feliciteren StreetScooter Nederland van harte met het behaalde resultaat. StreetScooter Nederland laat daarmee zien dat het een organisatie is met zeer kundige professionals die klaar zijn voor de toekomst.”

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over StreetScooter? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.