Direct emissievrij op weg? Bekijk de voorraad!

Bluekens EV importeur van Streetscooter

Bluekens EV is de officiële importeur van StreetScooter in Nederland. Het elektrisch aangedreven bedrijfsvoertuig voor 100% emissievrij last-mile transport brengt de toekomst van schone stadslogistiek vandaag op de weg. Bluekens EV heeft voor StreetScooter Nederland een landelijk dekkend servicenetwerk met 52 onderhouds- en servicepunten ingericht en biedt gebruikers een full-service partnership.

“Met de aanstelling van Bluekens EV als importeur zetten we een grote stap op weg naar duurzame en emissievrije binnensteden in Nederland. De expertise van Bluekens EV op het gebied van elektrische voertuigen, de benodigde service en het uitdenken van vervoersconcepten is daarbij van groot belang. Samen met hen leveren wij nu al een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot,” Jörg Sommer CEO StreetScooter GmbH. Jaco Overbeeke Managing Director Bluekens EV vult aan: “Wij kiezen voor duurzame logistiek die de wereld een stukje schoner en beter maakt. Zorg voor het milieu is voor ons een belangrijk thema. Wij willen nieuwe wegen bewandelen, kansen grijpen en nieuwe technieken onderzoeken. Dat sluit naadloos aan bij de missie van StreetScooter.”

Uniek en bewezen

“StreetScooter is een uniek en bewezen concept voor duurzame stadslogistiek”, stelt Gert-Jan Jonker, General Manager bij Bluekens EV. “Niet voor niets rijden er in Duitsland al ruim 12.000 voertuigen. De voertuigen zijn samen goed voor meer dan 100 miljoen gereden kilometers en een CO2-reductie van 37.000 ton. Het voertuig werd door StreetScooter samen met de Deutsche Post ontwikkeld en afgestemd op de behoeften en wensen van Deutsche Post. Niet het voertuig is als uitgangspunt genomen, maar juist de eindgebruiker en zijn laatste kilometer (de ‘last-mile’). StreetScooter is 100% emissievrij, robuust en makkelijk te bedienen en het volwaardige elektrische alternatief voor lichte bedrijfswagens op benzine of diesel.”

Techniek van morgen vandaag op de weg

StreetScooter Nederland biedt deze emissievrije oplossing gebruiksklaar aan voor tal van toepassingen in last-mile transport, zoals pakketbezorging, geconditioneerd transport van levensmiddelen, servicewerkzaamheden, groenvoorziening en het ophalen van vuilnis. “E-mobility zit in ons DNA”, zegt managing director Jaco Overbeeke. “StreetScooter is een concept waarbij de last-mile daadwerkelijk is omgedacht vanuit de eindgebruiker en die voldoet aan zero emissie eisen. Wij kunnen de techniek van morgen vandaag al mogelijk maken én leveren.”

Landelijk servicenetwerk

Bluekens EV zorgt ervoor dat (ongeplande) stilstand tot een minimum wordt beperkt, zodat klanten zich op hun corebusiness kunnen richten. Bluekens EV heeft een landelijk dekkend netwerk van 52 onderhouds- en servicepunten ontwikkeld om gebruikers van StreetScooter optimaal van dienst te kunnen zijn. Daarnaast zorgt Bluekens EV er met mobiele service voor dat ook op locatie service wordt verleend. Jonker: “Onze servicepartners hebben veel kennis en ervaring op het gebied van E-mobility. Zij hebben geïnvesteerd in faciliteiten en alles bij de hand om veilig te werken met hoog- voltagesystemen, zoals vastgelegd in NEN9140 voor het werken aan elektrische installaties en worden regelmatig bijgeschoold in de nieuwste technieken en ontwikkelingen.”

Full-service partnership

Bluekens EV biedt gebruikers van StreetScooter toegevoegde waarde door een full-service partnership. Wij bieden niet alleen de juiste tool maar geven ook advies over het opzetten van een laadinfrastructuur voor het laden van de voertuigen en verzorgen desgewenst samen met onze partners een financiering en verzekering die is afgestemd op de behoefte van de eindgebruiker.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over StreetScooter? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.