Direct emissievrij op weg? Bekijk de voorraad!

Duurzaam

StreetScooter duurzaam in alle facetten

StreetScooter is in alle facetten duurzaam: zowel in toepassing als in materiaalgebruik. StreetScooter is 100% emissievrij en daarmee het duurzame alternatief voor lichte bedrijfswagens op benzine en diesel. Het distributieconcept voor last-mile delivery is de oplossing voor de groeiende vraag naar duurzame mobiliteit en milieuzones.

Steeds meer gemeenten zetten stappen om schonere stadsdistributie te realiseren en vervuilende voertuigen uit de binnenstad te weren. Het aantal gemeenten dat zich aansluit bij de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek neemt toe. Doel: een emissievrije binnenstad in 2025 waarbij de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof als gevolg van stadslogistiek is gereduceerd tot nul. Daarmee lopen partijen vooruit op de Europese wetgeving die stelt dat in 2050 alleen emissievrije voertuigen de stad in mogen.

De Nederlandse overheid stimuleert zero-emission transport en vervoer in de binnensteden door een aantal fiscale maatregelen. Want bent u ondernemer dan kunt u fiscaal voordelig investeren met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Meer over subsidies


Het initiatief begon in 2014, toen 54 partijen de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek ondertekenden. Naast de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken sloten onder meer gemeenten, vervoerders, verladers, autofabrikanten, onderzoeksinstituten en branche- en belangenorganisaties zich aan bij de Green Deal.

LED-LICHT

Daarnaast is de StreetScooter zelf energiezuinig, zowel van buiten als van binnen. De StreetScooter is uitgerust met LED-verlichting. De laadruimte wordt verlicht met energiebesparende LED-lampen die zijn gekoppeld aan een bewegingssensor, zodat de gebruiker altijd licht heeft wanneer dat nodig is. 


Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over StreetScooter? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.